miércoles, 23 de marzo de 2011

Volta a Catalunya 2011

Em veig obligat a escriure en el blog sobre la volta Ciclista a Catalunya perquè em sembla de jutjat de guàrdia tot el que està passant aquest any.
En primer lloc:
Sabieu que avui mateix ha sigut l'etapa reina de la volta a Catalunya 2011, sabeu que ha guanyat l'Alberto Contador (guanyador de 3 tours) i que s'ha col·locat com a líder?
Imagino que la majoria no ho sap, i és que jo me n'he adonat gairebé de rebot.

Doncs sí, estem assistint a la volta de Catalunya que cumpleix 100 anys de la seva història, una volta que conta aquest any amb els millors caps de fila de tot Europa, Alberto Contador, Danielo Diluca, Xavi Tondo, Ivan Basso i Cadel Evans, entre altres, i pel que sembla, ni aquesta important efemèride, si no m'equivoco és la segona carrera per etapes més antiga d'Europa (darrera el tour de frança), ni els seus participants, han aconseguit que sigui ni tan sols retransmesa per televisió, ni que edicions digitals del sport i el mundo deportivo es fagin ressó d'aquesta última etapa.

Realment l'interès dels catalans per la volta és tan baix? amb l'afició històrica al ciclisme que hi ha al nostre país, se'm fa estrany que tingui tan poca repercusió una cursa d'aquesta magnitud.

Dilluns vaig llegir un article que pot explicar una mica tot el que està passant.

Sembla ser que quan la volta a Catalunya es va presentar aquest any, ho va fer sabent que s'havia quedat sense el seu patrocinador més important del últims anys, que era ni més ni menys que la junta de Govern de Castilla i Leon!!!
L'organitzador de la volta estava convençut que amb la presència confirmada d'Alberto Contador no tindria problemes per trobar nous organitzadors, però no va ser així.
Desesperat, es va adreçar al govern tripartit demanant els dobles necessaris que, evidentment, van ser promesos sense problema.

Com la majoria de promeses del tripartit, no es van cumplir, i els diners no van arribar mai, i menys amb el canvi de govern, doncs sembla ser que la demanda no va arribar al nou govern de CIU. Finalment, i fa només dues setmanes, l'actual conseller de cultuta de la generalitat, va arribar a un acord d'última hora per que la cursa pogués iniciar-se.

Així doncs, el problema de patrocinis de la volta, juntat amb la incompetència dels nostres polítics, ha estat a punt de conseguir que ens quedem sense la volta a Catalunya, i tot i que al final s'està corrent, ni tan sols podem seguir el seu avanç desde la premsa esportiva nacional, i he tingut que anar a premsa extrangera (www.as.com) per veure com havia quedat l'etapa reina de la nostra volta.

Us deixo un enllaç a la web de la volta a catalunya, lloc bastant completet i que, per variar, tampoc he vist anunciat enlloc.



Senyors, els catalans tenim la volta que els nostres polítics ens han donat, no la que nosaltres ens mereixem, a veure si l'any que vé canvien les coses....

1 comentario:

  1. Ens haurem de conformar amb el resum de 10 minuts que fa cada dia el canal Esports3 al vespre...

    ResponderEliminar